یزدفردا "مرحوم دكتر علي سلطاني"بنيانگذار و مؤسس دانشگاه آزاد اسلامي واحد يزد:: عصر ما، عصر انقلاب خواسته ها و گسترش دامنه نیازهاست و پاسخی که انسانها دریافت می دارند هم برای اقلیتی که از لحاظ مادی ارضا می شوند و هم برای اکثریتی که بدین ارضاء هم نمی رسند احساس عدم رضایت و فشار و اضطراب و سرخوردگی و ناامیدی است، و افسردگی جریانی است از گره خوردگی عاطفی شخصیتی، رفتاری، فکری، اخلاقی و.. در وجود فرد که بعد از سرخوردگی و ناامیدی در میدان زندگی پیش می آید. در واقع هنگامی که فرد نتواند از طریق تلاش امیدوارانه و فکر سازنده و ارتباط شاد و صمیمانه به خواسته هایش برسد، ناخودآگاه به افسردگی که حالت رکود وتوقف همه جلوه های زیبای زندگی و همه جنبه های پویای آن است پناه می برد. از این جهت برای مقابله با این وضعیت بحرانی باید به تمامی عوامل ایجاد کننده نشاط و تلاش و خلاقیت میدان داد، که با حضور هر جلوه ای از زیباییهای زندگی، جنبه ای از عوامل افسردگی کنار زده می شود. در این یادداشت کوتاه به مواردی برجسته اشاره می رود:
1-سلامت خانوادگی: خانه ای با پیوند زیبای عاطفی وتکیه گاه ایمانی و منطقی، شاد از سلامت و معیشت، برخوردار از امنیت خاطر، انتظارات و توقعات در حد تواناییها، و روابطی براساس سادگی و صفا و صداقت و وفا...
2-مدرسه ای شاد و پرجوش و خروش از نشاط تجربه اجتماعی و فرصتهای یادگیری و خلاقیت و روابط عادلانه و دوستانه و حضوری با احساس عزت و احترام که معلم و مربی و همه عوامل آن خورشیدوار شاگردان را در پرتو محبت، عدالت، هدایت بنوازند و رشد دهند.
3-حاکمان جامعه: شرایط کار خلاق و مفید و توان تشکیل خانواده و امنیت کاری و کرامت انسانی و آزادیهای اصولی و رشد دهنده را در برنامه اجرائی و عملی قرار دهند و استوار و دقیق به اجرا درآورد و وفای به عهد و عمل به قول را از همه چیز استوارتر پای بند باشند، و منابع جامعه را به صورت فرصتهای کار و تولید ثروت و بستر رفاه و معیشت، عادلانه در اختیار همگان قرار دهند.
4-دستگاه قضایی باور عملی از قضاوت عادلانه و برخورد با خطاکاران محور کارش باشد و جامعه را با سلامت ناشی از اجرای عدالت نورانی سازد.
5-متولیان و مبلغان دین راههای ارتباط عالمانه، عاشقانه، عارفانه را برای مردم بگشایند و ارتباط با لطف بیکران الهی و آشتی با خدا را در وجود بندگان خدا استوار سازند و خود با آراستگی اخلاقی و رفتاری جلوه ای از صفات الهی را به تماشای خلق گذراند. بسی تاسف، که ریشه اصلی افسردگیها در دوری انسان از خدا، و از دست دادن تکیه گاه امن و آرامش ذکر و معرفت و محبت و اطاعت حق تعالی است و این جلوه ها بشدت آسیب دیده اند.
6-دانشگاهها فضای نشاط علمی و تحقیقاتی و فرهنگی و آزاد اندیش و خلاقیت را در جهت رشد و بالندگی نسل جوان ایجاد نمایند، تا جوانی که با احساس زیبای پذیرفته شدن در آزمون وارد دانشگاه می شود، در محیط دانشگاه با تمام انگیزه فرصت ساخته شدن پیدا کند و به خودباوری برسد و مهمتر جامعه و دانشگاه و دین را باور کند و در نهایت به صورت عضوی کارآمد به خدمت جامعه پردازد.
7-رسانه های جمعی با ارائه زیباییهای فرهنگ خدمت، یاری و جوانمردی و محبت، وظیفه شناسی و صمیمیت، مردم را از خشونت و فردیت خودخواهانه برهانند و با ارائه واقعیتهای ارزشمندی که در میهن اسلامی وجود دارد امید به سازندگی و رشد و تعالی را گسترش دهند. به راستی میهن اسلامی تکیه گاههای قدرتمندی از امید برای توسعه و تعالی و خوب زیستن و عظمت داشتن داراست. مکتب تشیع علوی با آن همه رسالت انقلابی و فرهنگ علمی و آفرینندگی هنری، مردمانی بدین هوشمندی و نبوغ و نوآوری، سرزمینی با این همه وسعت و نعمت و موقعیتی ممتاز در جغرافیای جهانی و فرهنگ بشری، جمعیتی جوان و آماده برای خدمت و کار و سازندگی، پیامش این است که اگر این مواهب عظیم الهی با عدالت و محبت تبدیل به فرصتهای کار و معیشت سالم و تشکیل خانواده و فضای خلاق جامعه گردد و همگان مصداق کلام رسول گرامی اسلامی باشیم که می فرمایند: « خداوند را با راستی در قول و گفتار و درستی در عمل و رفتار و وفای به عهد و پیمان ستایش کنید. » جامعه ای خواهیم داشت سرشار از امید و نورانیت و برکنار از نومیدی و افسردگی...
8-فرهنگ بهداشت و آراستگی: فضای شهرها و همه مکانها را با فرهنگ پاک و نظافت و طراوت و زیبایی طبیعت آراسته سازیم تا چشم زیبایی بیند و دل نشاط یابد و روح از فشردگی رها گردد.
9-گسترش فرهنگ ورزش و بهره مندی از دامان طبیعت و ایجاد عشق به مظاهر آفرینش
10-فضای کار اداری با عطر ایثار و همدلی و عدالت و تکریم ارباب رجوع آراسته گردد و با نظام پیشنهاد به فکر و خلاقیت همگان بها داده شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 28,نوامبر,2024